Fostul mare pugilist Vitali Klitschko, primarul Kievului, oraş ce va fi doar peste câteva luni gazda Eurovision 2017, a făcut în urmă cu câteva zile un gest pe cât de curajos, pe atât de sensibil. Ucraineanul de 45 de ani nu a intrat în ring, aşa cum s-ar fi aşteptat cei mai mulţi, ci a cântat o melodie pe postul naţional de televiziune. Invitat într-un talkshow pe NewsOne, Klitschko a cedat insistenţelor gazdei şi a cântat câteva acorduri. A renunţat însă repede, iar Salva Varda, gazda emisiunii, a preluat misiunea de a duce strofa până la capăt. În timpul unui interviu, Salva Varda l-a surprins pe primarul Kievului când i-a oferit o chitară, iar pe înregistrare se vede cum îi spune: „Ai putea, te rog, să fredonezi câteva acorduri din melodia ta preferată? Am visat toată viața să-i dau chitara unei legende din box, cum eşti tu”. După astfel de vorbe măgulitoare, Klitschko nu a putut să refuze.

Primarul a interpretat câteva acorduri din tema muzicală a filmului sovietic „Soarele alb al deșertului” (Beloe solntse pustyni – 1970), apoi a părut că a uitat versurile, mărturisind că nu a mai cântat de foarte mulţi ani.  „Ultima dată când am pus mâna pe chitară într-un spectacol a fost acum 20 de ani, când eram în armată”, a declarat primarul. „Ar fi o mare onoare pentru mine să-l cântăm împreună „, l-a încurajat realizatorul. Vitali Klitschko i-a răspuns însă încurcat: „Ei bine, noi nu am fost de acord asupra acestui… vor fi o mulțime de glume pe internet… Pe lângă faptul că am avut deja un primar al Kievului care cântă”, a adăugat politicianul, referindu-se la Leonind Chernovetskiy, primarul între anii 2006 şi 2012.

Timp de trei seri între 9, 11 şi 13 mai, Ucraina va fi inima muzicală a Europei, iar 43 de ţări se vor întrece pentru a obţine râvnitul trofeu Eurovision Song Contest 2017. Spectacolul se va desfăşura la International Exhibition Centre, în Kiev, iar gazdele se pregătesc pentru o scenă fastuoasă. Conceptul are o amprentă circulară, care exemplifică tema pentru concursul din acest an: celebrarea divesităţii.
Mesajul central al evenimentului este completat de un logo creativ. Designul simbolizează un tradiţional șirag de mărgele ucrainean, cunoscut sub numele de Namysto. Atât sloganul, cât și scena oferă o perspectivă asupra culturii ucrainene și un indiciu a ceea ce ar putea deveni oraşul în luna mai, atunci când fanii Eurovision vor vizita Kievul.

Finala internațională Eurovision 2017 se va desfășura în acest an în Ucraina, la Kiev. Cele două semifinale au loc în zilele de 9 și 11 mai, urmând ca finala să aibă loc pe data de 13 mai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.